Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας 


limneos ikismosΦίλες και φίλοι

Στόχος της προσπάθειας μας αυτής είναι η καλύτερη προβολή των δραστηριοτήτων του Συλλόγου μας, η ανάδειξη των ηθών και εθίμων, των παραδόσεων, αλλά και όλων εκείνων των ιδιαίτερων γνωρισμάτων του χωριού μας, που συνθέτουν την εικόνα της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Φιλοδοξούμε ο δικτυακός αυτός χώρος, να γίνει ο "χώρος" επικοινωνίας και διαλόγου με κάθε σύλλογο και φορέα, όπως και με όλους εκείνους που έχουν ανησυχίες, ιδέες και διάθεση, ώστε όλοι μαζί, να συμβάλλουμε στην πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας και γενικότερα της περιοχής μας.

Ακόμη φιλοδοξούμε και πιστεύουμε πως η ιστοσελίδα μας θα αποτελέσει πρόκληση και αφορμή προς όλους, να γνωρίσουν απο κοντά το όμορφο χωριό μας γευόμενοι τις χαρές του και την απλόχερη φιλοξενία των κατοίκων του, αλλά και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ Κεφαλάς Αλκιβιάδης

Καλή πλοήγηση!

«Τράπεζας αίματος-Δωρεάς οργάνων Σώματος και Δωρεάς μυελού των οστών». Σκοπός της είναι:

Α) Η διάθεση της εθελοντικής αιμοδοσίας της δωρεάς οργάνων σώματος, δωρεάς μυελού των οστών σαν πράξη υψίστης αλληλεγγύης αλτρουισμού προς τους συνανθρώπους μας και μέλη του συλλόγου μας. Η διαφώτιση της κοινής γνώμης πάνω στην αναγκαιότητα αυτής της ευγενικής συνήθειας και εγγραφή δωρητών. Β) Η συγκέντρωση αίματος χωρίς αμοιβή από αιμοδότες του Δισπηλιού, με την υποβοήθηση και τη συμπαράσταση του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς στο οποίο θα βρίσκεται και η τράπεζα αίματος όπου θα φυλάσσεται το αίμα.

Γ) Η κάλυψη των αναγκών σε αίμα των κατοίκων –μελών του συλλόγου μας, που έχουν ανάγκη, κατά προτεραιότητα σε άτομα που πάσχουν από Μεσογειακή αναιμία, στους αιμοδότες μέλη και στους μέχρι Α΄ βαθμού συγγενείας εξ αίματος ,(καθώς και σε επείγοντα περιστατικά των μελών μας).

Δ) Οι Διαλέξεις για την διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας της δωρεάς οργάνων σώματος της δωρεάς μυελού των οστών.

Ε) Ιατρικές διαλέξεις για την πρόληψη παθολογικών και φαινόμενων ψυχικής και σωματικής υγιεινής σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Δ) Η διάδοση και επίτευξη του σκοπού με ιατρικές διαλέξεις, εορταστικές εκδηλώσεις κ.λ.π

Στ) Η με κάθε νόμιμο τρόπο υποστήριξη, συμπαράσταση και παροχή ηθικής βοήθειας στους αιμοδότες, στους δωρητές οργάνων σώματος, στους δωρητές μυελού των οστών και στους πάσχοντες από ανίατες και μακροχρόνιες ασθένειες. Για την εκπλήρωση των σκοπών της Τράπεζας αίματος συνεργαζόμαστε με κάθε αρμόδιο παράγοντα ή Αρχή και κυρίως με το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς. O κάθε αιμοδότης θα διαθέτει σχετική κάρτα με την Επωνυμία του Συλλόγου μας στην οποία θα καταγράφεται κάθε φορά η αιμοληψία του.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
booked.net